tisdag 22 januari 2013

Stockholm läser 2013

I mitt lilla sinne är jag hängiven slav till Stockholm läser, Stockholms stadsbibliotekts bokcirkel som väljer en bok varje år för stockholmarna att läsa. Men när jag ransakar mig själv har jag faktiskt bara läst 2011-års bok, Norrtulligan. Förra årets En dåres försvarstal påbörjade jag visserligen, men i slutändan fanns det andra mer intressanta böcker som lockade och jag avslutade aldrig boken (men kanske gör någongång).

I år har Lena Anderssons Var det bra så? valts och jag känner redan opeppen. Dels för att jag har läst en bok av Lena Andersson som inte alls tilltalade mig och dels för att jag har fått ett väldigt osympatiskt intryck av Lena Andersson. Kan vara ett genomtråkigt sommarprat som gav den bilden, jag är lite osäker själv. Men jag är inte oäven till att övertalas, så finns det någon som kan övertyga mig om Lena Anderssons, eller för den delen Var det bra så?s, storhet, ge mig!

6 kommentarer:

 1. Häng gärna på Göteborg läser, vi har valt Sophie Elkans John Hall. Mer info hittar du här: https://www.facebook.com/GoteborgLaser

  SvaraRadera
 2. Tyckte förresten inte heller om Var det bra så? och det känns lite tråkigt. Lyssnade dessutom bara på halva sommarprogrammet...

  SvaraRadera
 3. Haha, det var inte den peppen jag letade efter, men kanske hakar jag på. Trots att jag inte är göteborgare...

  SvaraRadera
 4. Kan tyvärr inte peppa men jag har å andra sidan inte läst just den. Jag läste Du är alltså svensk? för några år sen och gillade inte alls. Men ibland blir man överraskad så kanske borde du ge den en chans. :)

  SvaraRadera
 5. Usch, nej. Lena Andersson känns mest bitter och gnällig. Opepp även här. Göteborgsboken låtar i ärlighetens namn inte jättekul heller (även om jag gillar initiativet). Lisa: vi kanske borde starta Exil-skåningar läser?

  SvaraRadera
 6. Här en pepp som heter duga, http://bokhora.se/2013/var-det-bra-sa-ar-sa-bra

  SvaraRadera