måndag 16 april 2012

All my friends are superheroes

Andrew Kaufman har skrivit en fantastisk bok om alldeles vanliga Tom som har blivit kär och ska gifta sig. Så långt är allt som det ska. Tom är boende i Toronto och alla hans kompisar är superhjältar. Inte i den mening vi föreställer oss, utklädd i mantel och med en sidekick, utan i på ett mer subtilt sätt.

Toms tilltänkta heter the Perfectionist och har superhjältekraften att göra varje situation perfekt och se perfekt ut. Med på bröllopet är alla andra superhjältar, bland annat Toms bästa vän the Amphibian (som han hittar i en pool, lite grön och slemmig), the Spooner (sover sked med kända och okända), the Ear (hör allt) och Hypno, the Perfectionists exkille. Efter vigseln hypnotiserar Hypno (såklart) the Perfectionist till att tro att Tom är osynlig. Hon blir förtvivlad och även om alla andra säger till henne att han finns och står precis bredvid henne kan hon inte se honom utan tror att han har stuckit sin väg.

Efter ett halvår av saknad bestämmer sig the Perfectionist att skapa sig ett nytt liv och flytta till Vancouver och glömma Tom. Han har bara flygresan på sig att väcka hennes uppmärksamhet.

All my friends are superheroes är en alldeles underbar bok med ett fantastiskt persongalleri över alla möjliga och omöjliga superhjältar. Förutom ovan nämnda har vi bland annat the Couch Surfer (flyttar runt bland kompisar), the Copycat (imiterar människors stilar) och the Frog Kisser (träffar tråkiga killar och gör dem till vinnare). U-N-D-E-R-B-A-R-T.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar