fredag 20 april 2012

Dash & Lily's book of dares

Någon dag före jul strosar 16-årige Dash runt i bokhandeln the Strand i New York. Bredvid JD Salingers Franny and Zooey hittar han en röd anteckningsbok innehållandes en rad utmaningar, skrivna av Lily. Där och då börjar en brevväxling mellan Dash och Lily, den röda anteckningsboken blir fylld av nya utmaningar mellan två människor som aldrig träffats.

David Levithan Rachel Cohn har tillsammans skrivit Dash & Lily's book of dares och jag älskar sättet de har skrivit den på. Varannat kapitel handlar om Dash och varannat om Lily. David Levithan har skrivit Dash kapitel, skickat till Rachel Cohn som fortsätter berättelsen med Lily och på så sätt växte boken fram. Utan att de egentligen visste hur den skulle sluta eller ens vad nästa kapitel skulle handla om.

Första halvan av boken sträckläste jag, hemma och på tunnelbanan. Tyvärr tappade berättelsen fart mot slutet. Det spårar ur med rabiata New York-mödrar och en osannolik polishistoria. Lite synd, det förstörde den härliga känslan jag hade. Men det förtar inte att det är en bra bok, fylld av New York-stämning, julromantik och fina litteraturreferenser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar